Thuiswerk blues

Dat thuiswerken heb je wel gezien. Je gaat maar door, zonder echt tussendoor te kunnen ontspannen. En trouwens die pauze…tja je hebt nog niet zoveel gedaan, dus die korten we wel in. Zaken die voorheen nauwelijks energie kostten, trekken je nu leeg. Het vasthouden van de energie en concentratie wordt steeds moeilijker.  

Wil jij ook een andere beat dan die corona blues? Je gedurende jouw werkdag vitaler en productiever voelen? Het gevoel hebben dat je om 17:00 uur nog energiek en ontspannen bent?


Zet in op energiek en ontspannen thuiswerken.


Maak gebruik van mijn ervaring in het thuiswerken onder niet zelfgekozen omstandigheden. In de afgelopen jaren heb ik via de harde weg met veel frustratie en pijn geleerd hoe ik energiek en ontspannen kan thuiswerken. Jij kan juist gebruik maken van mijn ervaringen en handvatten. Dus zet in op energiek en ontspannen thuiswerken. 
In een korte tijd help ik  je om meer energie en ontspanning in jouw werkdag te krijgen.


Dus zet een stap om je heerlijk te voelen aan het eind van je dag! 


Wat krijg je daarvoor? Twee tips gelijk bij aanmelden, een kwartier telefonisch kennismaken en een uur buiten coaching en na twee weken een korte check hoe het gaat. Alles voorzien van praktische tips, die jij gelijk kan inzetten!


Blauwe ogen?


Je weet dat het goed voor je is en toch doe je het niet. Met die hulpvraag ging ik naar Charlotte. Op de dagen dat ik naar kantoor ga beweeg ik automatisch onderweg, fietsen en lopen. Maar op de dagen dat ik thuis werk lukte het me niet om 's morgens tijd vrij te maken voor een wandeling te maken of een stukje fietsen. En ik woon op nog geen vijf minuten van het bos... Na de intake waarin ik mijn situatie uitlegde en vertelde wat ik wilde bereiken, spraken we af in het bos om te wandelen en te praten. Wat me bij is gebleven is de tijd die Charlotte uittrok om even bewust te worden van de omgeving en de dagelijkse beslommeringen achter me te laten, dat hielp mij om in de goede stemming te komen voor het gesprek. Ik doe de oefeningen nog steeds als ik door het bos wandel. En een gesprek buiten in de natuur is heel anders dan in een praktijkruimte, veel fijner. Wat ik prettig vond van het gesprek wat volgde is dat Charlotte met zachte hand stuurt, maar jou aan het roer laat in het zoeken naar oplossingen. En met resultaat! Inmiddels loop ik trouw iedere ochtend een half uur voordat ik naar mijn werkkamer ga thuis. En het bevalt me uitstekend, ik zou niet meer terug willen. Dank Charlotte! 

PeterIn maart 2021 heb ik de verander de melodie van de thuiswerk blues gevolgd en dat heeft mij erg mooie inzichten gegeven. Flow in verbinding staat ook echt voor verbinding.
Na aanmelding word je gebeld voor een eerste kennismaking en worden er vragen gesteld om de buitenwandeling een doel te geven. Tijdens de wandeling word je aan de ene kant op je gemak gesteld en aan de andere kant word er een spiegel voor gehouden en kom je tot inzichten. Er wordt echt naar je geluisterd. De verbindende communicatie die ingezet wordt, gaf mij een bijzonder gevoel. Er worden tips gegeven, die blijven hangen, waar je over gaat nadenken en waar je iets mee kunt.
Aan het einde van een thuiswerk dag houd ik meer energie over. En ik probeer meer naar mijn gevoel te luisteren en bewust keuzes te maken. Fijn om naderhand nog gebeld te worden met hoe je het ervaren hebt en wat het heeft opgeleverd. Voor mij een heleboel.

BiancaDoor corona werk ik al meer dan een jaar thuis en eigenlijk gaat dat prima. Het enige is dat ik maar door en door ga. Er is geen reistijd meer om van de ene wereld naar de andere te gaan.

Had nooit gedacht dat ik die zou missen… Soms kom ik de hele dag niet buiten en ik blok wel rustmomenten in mijn agenda, maar vaak werk ik dan gewoon door. Mijn vraag was dan ook: hoe kan ik rustmomenten inbouwen?

 

Eerst had ik een kort telefoongesprek met Charlotte waarbij ze me al een paar tips gaf. Daarna ben ik een uur met haar gaan wandelen op de hei. In een ontspannen gesprek gingen we op zoek naar rustmomenten door de dag heen.

Wat ik er uit mee nam:

- ook korte rustmomenten helpen, maak het niet te groot
- kijk wat je samen kunt doen
- maak i.p.v. een actielijst eens een rustpuntenlijst
Inmiddels lukt het me al beter om per dag een aantal rustmomentjes in te bouwen. Er is zeker nog groeimogelijkheid!

 

Dank! Karen

Karen