Blijtanken: positieve brandstof

Dan kom ik zomaar een filmpje tegen waarvan ik ging lachen. Een korte video over Blijtanken. Dat is een tankstation, niet met benzine en wel met positieve persoonlijke brandstof. Je kiest een pomp en zet een koptelefoon op. Dan krijg je hartverwarmende berichten te horen.

Lees meer »

Bruisend van ontspannen energie de Sinter-Kerst periode door

Voor veel mensen is de Sinter-Kerst periode ontzettend druk. Voor sommigen is het leuk en voor anderen is het een kwestie van die periode zien door te komen, om daarna in januari weer op adem te komen. Wil jij dat anders doen? Om geen stress te hebben en wel ontspannen deze periode door te gaan, zoals dat voor jou nu passend is?

Lees meer »

Vallende blaadjes, hoe bereid jij jezelf voor op de winter?

Buiten is de herfst niet te missen. De bladeren verkleuren en vallen, het gekleurde tapijt van bruin, oranje, geel, rood. Als je diep inademt ruik je de herfst en kan je het bijna proeven. Bij een hoop bladeren kan je daar lekker doorheen schoppen. In die pret vergeet je bijna dat het winter wordt.

Lees meer »

Spiegeltje, spiegeltje aan de boulderwand

We waren een uurtje aan het boulderen[1], toen een vriendin bij ons kwam staan. Ze was aan het zuchten en steunen en voelde zich enorm gefrustreerd. Het wilde vandaag niet met boulderen. Boulders die ze normaal wel kan toppen[2], lukten vandaag niet. Wij daarentegen, zaten in een heerlijke flow van toppen en nodigde haar uit om erop mee te ‘surfen’.

Lees meer »

De sleur: oh nee of ja graag?

Dan ben je terug van vakantie, tassen uitpakken, wasjes draaien, boodschappen doen, planten water geven, vakantiespullen uithangen en opbergen. ‘s Maandags weer aan het werk en plots is september zo goed als om. Het vakantiegevoel is naar de achtergrond aan het drijven en de sleur komt er langzaam in? Oh nee! Of, ja graag?

Lees meer »

Ik kom thuis en neem mee...mijn vakantiegevoel

Ik ga op vakantie en neem mee… jou, mij, onze fietsen, de tent, 88 leuke gaskacheltjes, een spelletje, een badeendje, eten… Ga zo maar door. Wie kent dat spelletje niet? Vroeger deden we dit heel vaak en onlangs in de auto weer een keertje. Ik vond het altijd erg geestig wat men bedacht dat mee ging, zoals die 88 leuke gaskacheltjes?

Lees meer »

Een teleurstelling, een sleutel en een kano?

Wat zullen die vakantiegangers balen zeg! Voor wie hun vakantieplannen weer gewijzigd/geannuleerd zijn of in rook opgaan vanwege corona. Zij zullen zich vast zeer gefrustreerd en machteloos voelen. Of wat dacht je van al die vakantiegangers waarbij de vakantie letterlijk in het water valt of voor de ex-festivalgangers. Door al dit nieuws dacht ik spontaan aan die uitspraak van Herman Finkers: "De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door".

Lees meer »

Opladen in het bos

“Zo, alleen even door het bos lopen hielp echt, het gaf zoveel rust en energie. Nu snap ik wat jij bedoelde als je zei: het bos heeft me zo vaak gered.” aldus een vriend van mij. Hij zei dit, nadat hij in het bos was gaan lopen voor een halfuurtje in plaats van bij hem in de wijk. Hij gaf aan dat hij een rust en energie ervoer. Dat ervoer hij niet op die manier van wandelen in de wijk waar hij woont. De wijk waar hij loopt is behoorlijk groen en een watergebied. Toch merkte hij een verschil tussen de waterrijke wijk en het bos.

Lees meer »

Neem jij je tijd?

Neem jij de tijd om even te stoppen, adem te halen en te kiezen hoe je wilt reageren? Nou ik lang niet altijd. Ik bewonder de mensen die dat wel kunnen. Voor mij is het een dagelijkse oefening. Hoe beter ik in mijn vel zit, hoe beter ik mijn tijd neem. Ik bedoel dan dat ik vooral kies hoe ik wil reageren en dat ik niet reageer zoals ik dat misschien zou doen als ik me in een hoek gedreven voel.

Lees meer »

Leuk, thuiswerken?!

In het nieuws lees ik vaak over het thuiswerken. De ene keer in de categorie van al dan niet versoepelingen en de andere keer in de categorie van hoe fijn mensen het vinden of juist niet. Ook het effect van thuiswerken op de weg komt regelmatig voor. Nu kwam ik in een week twee artikelen tegen over hoe veel moeite mensen en jongeren ervaren in het thuiswerken. Ik merkte dat ik me zorgen maakte. Hoe verdrietig en frustrerend het voelt dat mensen tegen muren oplopen in het thuiswerken.

Lees meer »

Taart

Wat is voor jou het moment om iets te vieren? Is dat een verjaardag, een nieuwe baan of mag het ook kleiner zijn? Gewoon omdat het kan?

Lees meer »

Meer plezier door je brein te veranderen?!

Waarom blijft van de tien dingen die je hebt gedaan, precies dat negatieve dingetje hangen? Terwijl de rest neutraal tot een heerlijk gevoel gaven? Dat ene rot dingetje overstemt het. Het kan je hele humeur verpesten, waardoor alles nog rotter gaat lijken. Ergens weet je wel dat het allemaal niet zo zuur is, maar voor nu voelt het @#! Het is logisch dat dit gebeurt en het kan anders! Hoe fijn zou het zijn als je meer plezier ervaart en dat door je brein te helpen veranderen?Hoe vet is dat, als je je brein kan veranderen?! Dat kan echt en ik doe dit al een paar jaar. Ik help mijn brein te veranderen om meer vreugde te ervaren! Dat doe ik door mijn brein te trainen door meer aandacht te besteden aan positieve ervaringen. Je weet wel, die uitspraak: “alles wat je aandacht geeft groeit”, die is hier van toepassing en jij kan dit ook!

Lees meer »