Merkbaarheid?

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 10:43

Ik was geïntrigeerd door de titel van een column: Merkbaarheid als leiderschapscompetentie. Half las ik het verhaal van Guido van de Wiel, maar het zette mij op scherp. Waarbij de volgende zin ervoor zorgde, dat ik het artikel nog eens aandachtiger ging lezen:


"Als je contact maakt met wat je dierbaar is, zien zakelijke diensten er niet langer uit als wederkerige transacties (voor wat, hoort wat), maar lukt het je beter om in iedere interactie het ware, het goede, het schone te blijven doen."

Guido van de Wiel


persoonlijk leiderschap en contact houden met jouw waarden

Als startende ondernemer merk ik dat ik een bepaalde druk ervaar, iets met inkomsten. Terwijl die druk niet perse behulpzaam is en ik vooral bezig wil zijn met bijdragen aan duurzaam samen leven op en met deze aarde. Dat is best een mond vol, zou je kunnen zeggen. Als ik het verhaal van Guido lees, denk ik: ja dat was het! Ik werd mij weer even bewust van: waar doe ik het voor? Wat wil en kan ik geven aan de wereld? Hoe kan ik meewerken aan de welvaart van enkele of anderen? Al is het maar met een glimlach, dat die ander even opfleurt.

Guido schrijft over het leren werken met merkbaarheid en dierbaarheid. Hij richt zich op leiderschap. Ik zie vooral ook versterking van ons persoonlijk leiderschap: ons eigen interne kompas waarbij we ons richten op geven vanuit verbinding met onszelf. Ik voelde me hoopvol en versterkt om me te blijven richten op hoe gaan we om met onszelf en met de ander en dat te doen op de manier die bij mij past. Hij noemt het een oproep voor de emancipatie van de binnenwereld. Daar sluit ik mij bij aan.

"En houd je daarbij contact met wat je dierbaar is?"

Guido van de Wiel


Ik kan hier nu weer volop met "ja" op antwoorden. En jij? Houd jij contact met wat je dierbaar is en doe je dat met merkbaarheid?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.