Meer plezier door je brein te veranderen?!

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 11:23

Waarom blijft van de tien dingen die je hebt gedaan, precies dat negatieve dingetje hangen? Terwijl de rest neutraal tot een heerlijk gevoel gaven? Dat ene rot dingetje overstemt het. Het kan je hele humeur verpesten, waardoor alles nog rotter gaat lijken. Ergens weet je wel dat het allemaal niet zo zuur is, maar voor nu voelt het @#! Het is logisch dat dit gebeurt en het kan anders! Hoe fijn zou het zijn als je meer plezier ervaart en dat door je brein te helpen veranderen?
Hoe vet is dat, als je je brein kan veranderen?! Dat kan echt en ik doe dit al een paar jaar. Ik help mijn brein te veranderen om meer vreugde te ervaren! Dat doe ik door mijn brein te trainen door meer aandacht te besteden aan positieve ervaringen. Je weet wel, die uitspraak: “alles wat je aandacht geeft groeit”, die is hier van toepassing en jij kan dit ook!

Snelheid van opslaan

Heel simpel gezegd werkt het eigenlijk zo: elke ervaring zorgt ervoor dat een verbinding wordt gemaakt in ons brein. Negatieve ervaringen doen dat sneller, want we moesten vlug leren van gevaar! Positieve ervaringen zijn niet levensbedreigend en daar heeft het brein minder aandacht voor. Dus worden die verbindingen minder sterk. Zij kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Dat doe je door je brein te helpen om de focus te leggen op positieve ervaringen. En nee, je wuift negatieve ervaringen niet weg en je veegt ze niet onder het kleed. Ze zijn er en horen erbij. Het is zelfs zo, dat je negatieve ervaringen beter aan kan als je meer vreugde ervaart. Door dat je positieve ervaringen aandacht geeft, zorg je ervoor dat de balans minder snel uitslaat naar stress van de negatieve ervaringen.

Meer plezier door je brein te helpen

Zo…even genieten en verbindingen leggen

Hoe je dat doet? Dat doe je door bewust wat langer ín het moment te genieten. Sta er even bij stil en voel wat het met je doet. Bijvoorbeeld: net even wat langer genieten van de heerlijke kop koffie en wat die koffie voor jou betekent: bijvoorbeeld even rust. Of hoe blij je je voelt nu dat klusje is afgerond. Zo kan ik echt genieten van ordelijkheid nadat ik mijn huis heb gepoetst of het blije gevoel bij het zien van het ontluikende blad buiten.
Zo train je jouw brein om de focus te leggen op verbindingen maken op vreugde. Jij verandert daardoor letterlijk je brein. Door deze training te doen, zorg je ervoor dat je meer plezier gaat ervaren, beter met negatieve ervaringen om kan gaan en stress vermindert. Dus help je brein te veranderen voor meer plezier nu en in de toekomst!


Wil je meer weten over dit principe, stuur me gerust een digitale postduif. Als ervaringsdeskundige, liefhebber van neuropsychologie en positieve psychologie, weet ik dat het zo werkt!


Ofwel sta even stil bij de positieve ervaring van nu: jij kan je brein veranderen om meer vreugde te ervaren door stil te staan bij positieve ervaringen!«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.