Een teleurstelling, een sleutel en een kano?

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 14:05

Wat zullen die vakantiegangers balen zeg! Voor wie hun vakantieplannen weer gewijzigd/geannuleerd zijn of in rook opgaan vanwege corona. Zij zullen zich vast zeer gefrustreerd en machteloos voelen. Of wat dacht je van al die vakantiegangers waarbij de vakantie letterlijk in het water valt of voor de ex-festivalgangers. Door al dit nieuws dacht ik spontaan aan die uitspraak van Herman Finkers: "De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door".

 

Dat is nou een cursus dat wij niet kregen op de middelbare school óf ging hij toen ook niet door?


“De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door.”

Herman Finkers


Plan valt in het water en veroorzaakt een splash aan teleurstelling

Wat doe jij als jouw plan niet doorgaat of in het water valt? Voel jij je dan gefrustreerd, verdrietig? Misschien voel je je wel een soort van machteloos? Omdat je even geen andere weg of oplossing weet wat jou hetzelfde gevoel zou geven? Hoe zou het dan voelen als je wel een andere manier weet om dat heerlijke voldane zomervakantie gevoel te krijgen?

Vorig jaar was een vriend van mij chagrijnig en moedeloos van alles wat niet kon door corona en de beperkingen. Hij voelde zich machteloos, beklemd en gefrustreerd. Hij zag even geen weg om een voldaan zomergevoel te krijgen.

De kano

Dit jaar besloot hij het anders te doen. Hij keek voorbij de teleurstelling, naar wat eronder lag. Zo kwam hij erachter dat hij zich vrij en avontuurlijk wil voelen. Hij wil autonomie ervaren in zijn keuze voor gave buitenactiviteiten, die hij alleen of samen kan doen. Zijn oplossing: een kano voor hemzelf. Nu voelt hij zich weer helemaal blij en vrij. Hij heeft voor zichzelf een extra keuze mogelijkheid gecreëerd. Dit is een oplossing die voor hem goed aansluit voor een voldaan zomervakantie gevoel.

Wat hebben een teleurstelling, een sleutel en een kano met elkaar te maken?

Wat sluit er aan bij jouw vakantie gevoel? Want tja, een kano is voor jou misschien niet de oplossing. Kan jij achter je teleurstelling kijken om te ervaren wat je werkelijk wilt? Zoals deze vriend die meer keuzevrijheid wilde? Zodat je vanuit die kern: waar je behoefte aan hebt (dat is de sleutel!), een plan maakt en dat voldane gevoel ervaart? Want wat er ook gebeurt, we willen dat ultieme voldane vakantie/zomer gevoel.


Benieuwd naar de sleutel voor jouw 'kano'?


Heb jij een vakantie/zomerplan dat niet doorgaat of deels? En ben je aan het zoeken naar ‘jouw kano’? En wil je ook graag de fijne opluchting voelen van mogelijkheden zien? Ga mee met de buitenworkshop: omgaan met teleurstellingen gaat WEL door op woensdag 11 augustus 09:30 of vrijdag 13 augustus om 10:30.

We gaan al wandelend op zoek naar de kern achter de teleurstelling, zodat jij de sleutel in handen krijgt waarmee nieuwe ideeën ontstaan. Zodat je heerlijke voldane zomer/vakantie gevoel binnen handbereik komt! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.