De sleur: oh nee of ja graag?

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 11:48

Terug van vakantie en drijf je de sleur in?

Dan ben je terug van vakantie, tassen uitpakken, wasjes draaien, boodschappen doen, planten water geven, vakantiespullen uithangen en opbergen. ‘s Maandags weer aan het werk en plots is september zo goed als om. Het vakantiegevoel is naar de achtergrond aan het drijven en de sleur komt er langzaam in? Oh nee! Of, ja graag?

Wat is ‘de sleur’?

Als we het hebben over ‘de sleur’ zien we die zo gemakkelijk als “saaie, vervelende gang van zaken” en bestempelen hem als iets negatiefs. Als ik ‘de sleur’ opzoek in Van Dale: is het een “Gedachteloos gevolgde gewoonte”*. Daarin klinkt het als een automatische piloot en vrij neutraal. Wat denk je van onze vakantiesleur? Want zeg nou eerlijk, had jij niet ook een bepaalde routine op vakantie? Ik wel en ik genoot ervan.

Hoe kijk jij naar sleur? Is het voor jou een ‘oh nee of een ja graag’?

Voor mij is het een ‘ja graag’ en ga ik de sleur gebruiken voor rust. En jij? Wat doe jij met de sleur? Is het voor jou een “oh nee!” of een "ja graag?”

 

Voor mij was het ‘ja graag’ en gebruik ik automatische piloot van ‘de sleur’ juist om rust te krijgen en meer energie. Het niet hoeven nadenken over de taak/activiteit en wel mee op de flow van automatisme. Op die manier kan je de sleur bewust inzetten voor rust en productiviteit.

 

Is ‘de sleur’ voor jou een ‘oh nee’ en voel je je onrustig en onbestemd. Wellicht heb je dan behoefte aan tijd voor reflectie en het bepalen van richting.


Laat de sleur voor je werken


Waar het om gaat, zit niet in de definitie van sleur. Wel in hoe je het beleeft en wat je er mee wilt doen. 

 

Wil jij ‘de sleur’ gaan inzetten, dat die voor jou werkt? Neem contact op en wij gaan samen de sleur voor je laten werken.

*Van Dale, Gratis woordenboek, 2021


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.