Vallende blaadjes, hoe bereid jij jezelf voor op de winter?

Gepubliceerd op 16 november 2021 om 08:59

Vallende blaadjes

Buiten is de herfst niet te missen. De bladeren verkleuren en vallen, het gekleurde tapijt van bruin, oranje, geel, rood. Als je diep inademt ruik je de herfst en kan je het bijna proeven. Bij een hoop bladeren kan je daar lekker doorheen schoppen. In die pret vergeet je bijna dat het winter wordt.

 

De natuur vergeet dat niet en bereidt zich voor. Zo laat de een zijn blad vallen, de ander verzamelt nootjes. Alles om de beschikbare energie en middelen optimaal te gebruiken.


Ben jij als een loofboom of als een naaldboom? Hoe bereid jij je voor op de winter?


Voorbereiden op de winter is goed voor jezelf zorgen

De loofbomen gaan niet lijdzaam wachten tot de winter daar is en laten dan in een keer alles vallen. Nee ze bereiden zich voor op de winter. Ze weten wat ze nodig hebben om goed door de winter te komen. Daarin zorgen ze goed voor zichzelf.

Hoe bereid jij jezelf voor op de winter?

Ben jij als een loofboom, waarbij je energie verschilt in de zomer en winter periode? Die last heeft van minder daglicht, zodat je niet meer voor of na je werk in het bos kan spelen? Die baalt van het grauwe weer?

 

Stel jezelf dan de vraag: Hoe bereid je jezelf voor op de winter? Wat zijn de dingen die je nodig hebt en die je helpen? Wat zijn dingen die je dan liever laat en waar je minder energie in wilt steken? Denk aan wat je heeft geholpen in voorgaande winters.

Herfst bladeren, hoe bereid jij jezelf voor op de winter?

De herfst, een kleurrijke overgang

Buiten is het nog steeds volop genieten van alle herfstkleuren. Zij zijn een signaal voor de overgang naar de rustperiode van de winter. Welke actieve rol neem jij om jezelf voor te bereiden op de winter? Welk kleurrijk blad laat je vallen, zodat jij ontspannen en energiek de winter door gaat?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wanda
2 jaar geleden

Hoi Charlotte wat een leuke vlog weer. De herfst is mijn lievelingsseizoen. De kleuren, de paddestoelen, de bladeren. Dan is er ruimte voor het jongetje in mij. Maar ook om even stil te zijn tijdens de bosbezoekjes voor de vrouw in mij. Ik kijk terug op het afgelopen jaar. Waar ben ik dankbaar voor, wat wil ik behouden? Wat wil ik ik loslaten, in alle rust en warmte trek ik me terug, slaap ik meer, en maak plannetjes voor het nieuwe jaar. In de winter met zijn ijle en frisse lucht om de volgende natuurcyclus in te gaan, nieuwe blaadjes aan de bomen, bloemetjes die bloeien en ik die weer mag bloeien.

Charlotte
2 jaar geleden

Dank je wel Wanda, ik geniet van de woorden die ik lees over de ruimte voor het jongetje in jou en de de vrouw in jou. Waarbij ik ik waardeer hoe het verhaal heeft bijgedragen aan jouw reflectie moment en dat je het deelt. Dank je wel!