Bruisend van ontspannen energie de Sinter-Kerst periode door

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 16:52

Sint in het land en kerst voor de deur: ingrediënten voor stress?

Voor veel mensen is de Sinter-Kerst periode ontzettend druk. Voor sommigen is het leuk en voor anderen is het een kwestie van die periode zien door te komen, om daarna in januari weer op adem te komen. Wil jij dat anders doen? Om geen stress te hebben en wel ontspannen deze periode door te gaan, zoals dat voor jou nu passend is?

Een vervroegd Sinter-Kerst cadeautje aan jezelf

Om niet te verdwijnen in alle Sinterklaas en Kerst gekte met andere ‘verplichtingen’, geef jezelf een vervroegd cadeautje. Geef jezelf een intentie waaraan je mogelijke activiteiten en plannen weegt. Een intentie is als een doel, het gaat erom hoe wil je de dag tegemoet treden. In dit geval hoe wil jij de Sinter-Kerst periode doorlopen? Mijn intentie voor deze periode is:


Heerlijk bruisend van ontspannen energie december door.


Bruisen van ontspannen energie, is dat geen contradictie?

Bruisen van ontspannen energie is geen contradictie. Juist als je ontspannen bent, is er meer energie. Want bij spanning gaat de energie zitten in lijfelijke spanning (zoals spierspanning) en/of mentale spanning. Mentale spanning als in: ik moet nog dit en dat…en moet nog zus en zo en wat als die…? Voel je al hoe de energie weg lekt?

 

Ga liever voor: ik wil dit, omdat ik behoefte heb aan … ontspanning.

Hoe doe je dat dan? Dat bruisen van ontspannen energie je richting geeft?

Ik neem je even mee in het voorbeeld van vandaag. Vanmorgen heb ik deze intentie gezet: Ik zorg voor mentale rust en plezier. Daarna ging ik door het bos lopen. Ik was het halve bos al door, toen ik door had dat mijn hoofd nog thuis was. Zodra ik merkte dat ik gespannen was en al met van alles bezig was in mijn hoofd, dacht ik weer terug aan mijn intentie: mentale rust en plezier. Ik ging stil staan en haalde een paar keer diep adem en zei tegen mezelf: ik ben nu in het bos en zette mijn zintuigen in om woord bij daad te voegen. Dit hielp mij om de rest van het bos met mentale rust en plezier door te wandelen.

 

Zo ondersteunt een intentie in signaleren en acteren, wat in mijn geval weer bijdraagt aan de intentie voor Sinter-Kerst periode: bruisend van ontspannen energie december door.

Met welke intentie ga jij de SinterKerst periode door?

Jouw december intentie?

Wat is jouw intentie voor december? Wat zou jij het allerliefste willen? Waar heb jij het meeste behoefte aan? Zet daar je intentie op. Wil jij ook bruisend van ontspannen energie de Sinter-Kerst periode door. Zet dan je intentie op: ik wil bruisen van ontspannen energie.

 

Tip: vraag jezelf gedurende de dag een paar keer af, of wat je doet bijdraagt aan je intentie. Zo niet, stel bij en zo wel, geniet ervan!

Vervroegd cadeautje ook voor jullie

Wil je meer weten over hoe je met een intentie kan werken en of hoe je een intentie kan zetten op behoeften in jouw praktijk. Neem contact met me op en we gaan samen kijken hoe jij jouw intentie in de praktijk kan brengen. Wil je het gratis e-boek Werken met intenties ontvangen, meld je dan aan voor de digitale postduif


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wanda
2 jaar geleden

Mijn intentie is: wees blij en focus op de positieve dingen. Ook dat lukt mij niet de hele dag, dus ik herken je verhaal Charlotte. Vandaag had ik ook zo’n moment die jij beschrijft. Toen collega belde en vroeg hoe het ging, koos ik voor mijn intentie. Dus begon over op het positieve wat ik later die dag nog zou mee gaan maken, dit hielp me om blij te zijn en te blijven.

Charlotte Sondag
2 jaar geleden

Dank je wel voor het delen van jouw intentie Wanda. En ik voel blijheid en waardering als ik jouw herkenning lees en hoe de intentie jou richting heeft gegeven naar blij te zijn en te blijven.